Uvařte si Kuňk-Pao

Podle názvu pokrmu by se mohlo zdát, že se hrdá francouzská kuchyně inspirovala v zahraničí. Podobnost s původním asijským jídlem je sice donebevolající, ale je jasné, že se jedná o variantu z českých luhů a hájů.

Samotný recept je modifikován pouze o hlavní surovinu – místo kuřecího masa se používá chutné a dietní maso žabí. Nikoli však pouze stehýnka, ale kompletní žába. Vhodné druhy jsou např. skokan hnědý, skokan zelený, ropucha obecná či kuňka šestiprstá.

Recept

Doba přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Ingredience:
400 g žab
200 g škrobu
10 lžic glutamanu sodného
100 g arašídů
200 ml bílého vína
100 ml sójové omáčky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.